Fusies en overnames

Fusie- en overnametrajecten zijn vaak intensief, ingrijpend en complex. De financiële belangen bij een fusie of overname zijn groot en de gevolgen van beslissingen zijn tijdens het traject nog niet altijd helemaal te overzien. Het is daarom belangrijk dat u reeds in een vroeg stadium de een juridisch specialist erbij betrekt.

Juridisch advies fusie of overname: van voorbereiding tot voltooiing

Onze specialisten adviseren u graag tijdens alle fasen van het transactieproces. Denkt u tijdens de voorbereidingsfase bijvoorbeeld aan advies over fiscale aspecten, of de kansen en risico’s van een voorafgaande herstructurering of reorganisatie (due diligence). Ook begeleiden onze specialisten u graag tijdens de eerste informele en verkennende gesprekken.

LexQuire heeft met advocaten & Rechtsanwälte, belastingadviseurs en notarieel juristen verschillende juridische disciplines onder één dak gebundeld. Daardoor kunnen wij als uw one-stop-shop fungeren. Afhankelijk van de aard en complexiteit van uw vraagstuk stellen wij een multidisciplinair en/of internationaal team samen. Dankzij ons uitgebreide nationale en internationale netwerk werken we daarnaast samen met professionele partners, bijvoorbeeld in auditing, accounting of corporate finance.

Fusies en overnames en andere rechtsgebieden

Bij fusies en overnames zijn er vaak raakvlakken met andere rechtsgebieden, zoals het ondernemings- & rechtspersonenrecht, arbeidsrecht, en het fiscaal recht. Ook binnen die rechtsgebieden heeft LexQuire specialisten in huis. Ons professionele en multidisciplinaire team is pro-actief en kan op het juiste moment de juiste specialist inschakelen. Zo loodst LexQuire u van begin tot eind door een soepel Fusie- of overnametraject.

Advocaat Fusies en Overnames

Goede fusie- en overnameadvocaten kennen de markt en uw branche. Zij worden daarom bestempeld als ‘dealmakers’, in plaats van ‘dealbreakers’. Zij wijzen u niet alleen op de juridische valkuilen en risico’s, maar denken ook doelgericht met u mee over praktische, juridische én fiscale kansen.

LexQuire staat als dealmaker regelmatig partijen terzijde bij (internationale) fusies en overnames. Bij overnames begeleiden wij zowel kopende als verkopende partijen. Onze fusie- en overnameadvocaten staan onze cliënten als strategische en pragmatische partner terzijde tijdens de voorbereiding van, onderhandelingen over en afwikkeling van hun fusie of overname.

Juridisch advies naar aanleiding van een fusie of overname

Ook bij de afwikkeling van de transactie of na afloop van een fusie- of overnametraject kunnen de advocaten & Rechtsanwälte van  LexQuire u adviseren, voor u onderhandelen of procederen. Bijvoorbeeld als er een geschil is ontstaan over de uitleg van een overeenkomst, of als één van de partijen zijn verplichtingen niet nakomt en uw rechten moeten worden afgedwongen (litigation).

Key Contacts

Vakartikelen