Estate Planning

Alle vermogende particulieren en ondernemers (DGA’s) komen vroeg of laat voor vragen te staan over de (internationale) overdracht van hun vermogen. Dit zijn soms moeilijke, maar altijd persoonlijke en belangrijke vragen. Het is dan belangrijk dat u kunt vertrouwen op uw family-office en ervaren notarissen en juristen, die een persoonlijke aanpak combineren met gedegen en helder zakelijk advies.

Notarieel advies en estate planning

De (kandidaat-)notarissen van LexQuire hebben veel ervaring met estate planning, zowel binnen Nederland als in grensoverschrijdende situaties. Daarbij hebben wij oog voor alle juridische aspecten die bij een goede vermogensplanning komen kijken. Omdat onze specialisten ook gespecialiseerd zijn in het vennootschaps- & ondernemingsrecht kunnen wij ook de vennootschapsrechtelijke aspecten van uw onderneming meenemen bij onze advisering.

Internationaal en multidisciplinair advies

Onze specialisten zijn zowel mondeling als schriftelijk vaardig in het Nederlands, Duits, Frans, Roemeens en Engels.

Onze (kandidaat-)notarissen werken, als uw situatie dat vraagt, nauw samen met onze in estate planning gespecialiseerde fiscalisten. Bij goede estate planning spelen namelijk niet alleen het erfrecht en huwelijksvermogensrecht een belangrijke rol, maar ook het fiscaal recht (denk hierbij aan erf- en schenkbelasting maar ook aan inkomsten- en vennootschapsbelasting). Daarnaast beschikken wij over een (internationaal) netwerk van professionele partners, zoals accountants en financieel adviseurs. Daarmee zijn wij als uw one-stop-shop in staat om u multidisciplinair te adviseren over uw estate planning.

Wilt u graag vrijblijvend kennismaken met een van onze (kandidaat-) notarissen of juristen? Neemt u dan gerust contact op met LexQuire. Wij zitten voor u klaar.

Key Contacts

News & Insights