De Spaanse droom: Essentiële gids voor erfrecht en belastingen voor Nederlanders in Spanje

| NL Law

| Leestijd: 9 minuten
Spaans huis kopen

Met pensioen gaan onder de warme Spaanse zon is een droom die veel Nederlanders koesteren. Het bezitten van een tweede huis in Spanje brengt echter meer met zich mee dan alleen het genieten van zonnige dagen; het is van cruciaal belang om de juridische en fiscale implicaties van estate planning goed te begrijpen.

Onze specialisten Carlos Vázquez en Branko Reumkens hebben een uitgebreide gids gepubliceerd in het vaktijdschrift Grensoverschrijdend, omtrent de Europese erfrechtverordening en de belangrijke impact daarvan op grensoverschrijdende erfopvolging. Deze verordening vereenvoudigt de afwikkeling van nalatenschappen binnen de EU en zorgt voor een gestroomlijnd en uniform proces.

In deze gids behandelen we essentiële onderwerpen zoals:

  • Het opstellen van testamenten: Moet u één testament hebben of meerdere?
  • Toepasselijk erfrecht: Hoe wordt bepaald welk recht van toepassing is?
  • Gewone verblijfplaats: Waarom is dit concept cruciaal voor estate planning?

Daarnaast biedt de gids gedetailleerde informatie over successierechten en strategieën om valkuilen zoals dubbele belasting en regionale belastingverschillen te vermijden.

Deze gids, vol met waardevolle inzichten en praktisch advies, is essentieel voor Nederlanders die een pensioenhuis in Spanje bezitten of overwegen te kopen. Voorzie uzelf van de kennis om deze complexe juridische en fiscale aspecten te begrijpen en zorg ervoor dat je Spaanse droom werkelijkheid wordt.

Download de volledige PDF hier voor meer informatie op het gebied van erfrecht kunt u onze uitgebreide blogserie over Nederlands-Duitse grensoverschrijdende erfeniskwesties lezen. Ons team bij LexQuire staat klaar om u bij elke stap te ondersteunen.

Beoordeel bericht
0 / 5

Your page rank:

Article Contact Form (Short Form)

Kunnen wij helpen?

Privacy *