Carlos

Vázquez

counsel (abogado)
Düsseldorf

Telefoon: +49 211 497 67413
E-mail: carlos.vazquez @lexquire.de

Carlos Vazquez

Carlos Vázquez is een Spaanse advocaat gespecialiseerd in internationaal privaatrecht en transnationale Europese zaken. Zijn focus ligt op het adviseren van Duitstalige cliënten.

Met meer dan 15 jaar ervaring als procesadvocaat op Mallorca heeft Carlos Vázquez verschillende rechtszaken behandeld en opgelost voor Duitse, Oostenrijkse, Zwitserse en ook Spaanse cliënten. Hij houdt zich voornamelijk bezig met erfrecht, onroerend goed transacties en internationale geschillen in het algemeen.

Hij vertegenwoordigt en adviseert zijn cliënten in zaken zoals aan- en verkopen, schenkingen, testamenten, de ontbinding van erfgemeenschappen en nalatenschappen, vastgoedveilingen, toeristische verhuur en de erkenning en tenuitvoerlegging van buitenlandse gerechtelijke titels in Spanje.

Zijn persoonlijke achtergrond en professionele ervaring stellen hem in staat om te anticiperen op de juridische problemen waarmee niet-Spanjaarden vaak worden geconfronteerd in Spanje en om passende regelingen te treffen voor zijn cliënten. Tegelijkertijd is hij niet onbekend met het juridische perspectief van het land van herkomst, zodat hij hen op een begrijpelijke manier de Spaanse aanpak kan uitleggen, die in veel gevallen toch anders is.

Door zijn professionele ervaring als advocaat die pendelde tussen Mallorca en Düsseldorf, heeft hij ook veel inzicht gekregen in de economische en juridische relaties tussen Duitsland en Spanje.

Tenslotte bekleedt Carlos sinds een lectoraat Spaans recht aan de Heinrich Heine Universiteit.

Talen

  • Spaans
  • Catalaans
  • Duits
  • Engels